Τα ανθοϊάματα του Dr. Edward Bach είναι 38 και έχουν δημιουργηθεί από 38 φυτά και λουλούδια, για να καλύψουν 38 αρνητικές καταστάσεις της σκέψης. Ο Βach πίστευε πως η σωματική υγεία εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις. Το 1900 πήρε το δίπλωμα Δημόσιας Υγείας και γρήγορα άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τους ασθενείς παρά με τις ασθένειες, αναζητώντας τρόπους να θεραπεύσει τους ασθενείς και όχι τις ασθένειες . Έτσι οδηγήθηκε στην αναζήτηση θεραπευτικών μέσων στη φύση και το 1930 μετακόμισε στην εξοχή, όπου άρχισε να πειραματίζεται και να δημιουργεί τα ανθοϊάματα.

Τα ανθοϊάματα του Bach είναι ασφαλή για όλες τις ηλικίες και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δουλεύουν με ήπιο τρόπο, βελτιώνοντας τη διάθεση και τις σκέψεις, επιδρώντας έτσι και στο σωματικό επίπεδο.

Μέσα από τη συζήτηση ο θεραπευτής βρίσκει ποιος συνδυασμός ανθοϊαμάτων είναι ο κατάλληλος και τον χορηγεί για περίπου ένα μήνα. Τα ανθοϊάματα είναι σε μορφή σταγόνων και λαμβάνονται 4 φορές την ημέρα. Το κόστος τους είναι της τάξης των λίγων ευρώ.