Οι παρακάτω υπηρεσίες παρέχονται τόσο στο ιατρείο όσο και από απόσταση μέσω τηλεδιάσκεψης

Ομοιοπαθητική Θεραπεία

Ομοιοπαθητική Θεραπεία

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια μορφή θεραπείας που χρησιμοποιεί φάρμακα από φυσικές ουσίες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, για να βελτιώσει το επίπεδο υγείας του οργανισμού, θεραπεύοντας έτσι τα συμπτώματα που παρουσιάζονται.

Περισσότερα

Bach Remedies - Ανθοϊάματα

Bach Remedies - Ανθοϊάματα

α ανθοϊάματα του Dr. Edward Bach είναι 38 και έχουν δημιουργηθεί από 38 φυτά και λουλούδια, για να καλύψουν 38 αρνητικές καταστάσεις της σκέψης. Ο Βach πίστευε πως η σωματική υγεία εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις.

Περισσότερα

Mindfulness – ενσυνειδητότητα

Mindfulness – ενσυνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα (mindfulness) είναι η ικανότητά μας να ζούμε στο παρόν, να φέρνουμε την προσοχή μας σ΄αυτό που συμβαίνει την παρούσα στιγμή, έχοντας συνείδηση του πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε και πως αισθανόμαστε, χωρίς να κρίνουμε τη συγκεκριμένη εμπειρία.

Περισσότερα

Υποστήριξη Εγκυμοσύνης

Υποστήριξη Εγκυμοσύνης

Συνδυάζοντας την ιατρική μου ιδιότητα με την εκπαίδευσή μου στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, στη yoga, σε τεχνικές Mindfulness, διαλογισμού, χαλάρωσης και μασάζ, στη γνώση και στην εμπειρία μου στον μητρικό θηλασμό και στο PET (Parents Effectiveness Training / εκπαίδευση του αποτελεσματικού γονέα) δημιούργησα ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και προετοιμασίας σε επίπεδο ψυχολογικό και σωματικό για κάθε μέλλουσα μαμά, που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της, και προσφέρεται πριν και μετά τον τοκετό και για όσο καιρό το επιθυμεί.

Περισσότερα

 

 

 

 

Ομοιοπαθητική Θεραπεία
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια μορφή θεραπείας που χρησιμοποιεί φάρμακα από φυσικές ουσίες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, για να βελτιώσει το επίπεδο υγείας του οργανισμού, θεραπεύοντας έτσι τα συμπτώματα που παρουσιάζονται. Πατέρας της Ομοιοπαθητικής είναι ο Samuel Hahnemann, ο οποίος τη θεμελίωσε το 1796. Η ομοιοπαθητικη θεραπεία βασίζεται στην αρχή «το όμοιο μπορεί να θεραπεύσει το όμοιο», δηλαδή μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει ένα σύνολο συμπτωμάτων σε ένα υγιές άτομο μπορεί να θεραπεύσει τα συμπτώματα αυτά σε ένα άρρωστο άτομο, και γίνεται πάντα με τη χρήση των ελάχιστων θεραπευτικών δόσεων. Η θεραπεία ακολουθεί το νόμο του Henring και η ίαση γίνεται από μέσα προς τα έξω, από πάνω προς τα κατω από τα σημαντικά στα ασήμαντα. Η ομοιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα και τις ασθένειες, αλλά ενεργοποιεί τις δυνάμεις του οργανισμού, ώστε να επέλθει ουσιαστική θεραπεία. Είναι εξατομικευμένη, εστιάζεται αποκλειστικά στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο νοσεί ο κάθε οργανισμός και είναι αποτελεσματική σε παρά πολλές παθήσεις, οξείες και χρόνιες.

Ο ιατρός λαμβάνει, μέσω συζήτησης με τον ασθενή, ένα πλήρες ιστορικό το οποίο περιλαμβάνει το ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και πληροφορίες που αφορούν την ψυχοσύνθεση του ατόμου, τις διατροφικές του συνήθειες και τον χαρακτήρα του, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας. Μετά το πρώτο ραντεβού και τη συνταγογράφηση των απαραίτητων ομοιοπαθητικών φαρμάκων γίνεται επανεξέταση σε 1-1,5 μήνα. Αναλόγως της βελτίωσης των συμπτωμάτων διαμορφώνεται η περαιτέρω θεραπευτική προσέγγιση. Συνήθως χρειάζονται 3-4 ραντεβού για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της θεραπείας για χρόνια νοσήματα.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία είναι ασφαλής για όλες τις ηλικίες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται και διατίθενται σε φαρμακεία που προμηθεύονται ή παρασκευάζουν ομοιοπαθητικά φάρμακα και το κόστος τους είναι της τάξης των λίγων ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταρριφθεί οι μύθοι που απαγορεύουν την κατανάλωση καφέ και συγκεκριμένων ουσιών ή φυτών ( μέντα, χαμομήλι κλπ) κατά τη διάρκεια της ομοιοπαθητικης θεραπείας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν θέματα ως προς τη συμμόρφωση των ασθενών.
Επίσης, το προτεινόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών δεν αποτελεί εμπόδιο στην ομοιοπαθητική θεραπεία και είναι αποκλειστικά προσωπική επιλογή του καθενός.

Υπάρχει η δυνατότητα 24/7 αντιμετώπισης οξέων περιστατικών, με τη διάθεση ενός kit που περιέχει τα βασικά φάρμακα, έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας να αποφύγει τη λήψη φαρμάκων της κλασικής ιατρικής.

Bach Remedies - ανθοϊάματα
Τα ανθοϊάματα του Dr. Edward Bach είναι 38 και έχουν δημιουργηθεί από 38 φυτά και λουλούδια, για να καλύψουν 38 αρνητικές καταστάσεις της σκέψης. Ο Βach πίστευε πως η σωματική υγεία εξαρτάται από τον τρόπο σκέψης, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις. Το 1900 πήρε το δίπλωμα Δημόσιας Υγείας και γρήγορα άρχισε να ασχολείται περισσότερο με τους ασθενείς παρά με τις ασθένειες, αναζητώντας τρόπους να θεραπεύσει τους ασθενείς και όχι τις ασθένειες . Έτσι οδηγήθηκε στην αναζήτηση θεραπευτικών μέσων στη φύση και το 1930 μετακόμισε στην εξοχή, όπου άρχισε να πειραματίζεται και να δημιουργεί τα ανθοϊάματα.

Τα ανθοϊάματα του Bach είναι ασφαλή για όλες τις ηλικίες και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δουλεύουν με ήπιο τρόπο, βελτιώνοντας τη διάθεση και τις σκέψεις, επιδρώντας έτσι και στο σωματικό επίπεδο.

Μέσα από τη συζήτηση ο θεραπευτής βρίσκει ποιος συνδυασμός ανθοϊαμάτων είναι ο κατάλληλος και τον χορηγεί για περίπου ένα μήνα. Τα ανθοϊάματα είναι σε μορφή σταγόνων και λαμβάνονται 4 φορές την ημέρα. Το κόστος τους είναι της τάξης των λίγων ευρώ.

Υποστήριξη εγκυμοσύνης και μητρικού θηλασμού
Συνδυάζοντας την ιατρική μου ιδιότητα με την εκπαίδευσή μου στην Ομοιοπαθητική Ιατρική, στη yoga, σε τεχνικές Mindfulness, διαλογισμού, χαλάρωσης και μασάζ, στη γνώση και στην εμπειρία μου στον μητρικό θηλασμό και στο PET (Parents Effectiveness Training / εκπαίδευση του αποτελεσματικού γονέα) δημιούργησα ένα πρωτοποριακό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης και προετοιμασίας σε επίπεδο ψυχολογικό και σωματικό για κάθε μέλλουσα μαμά, που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της, και προσφέρεται πριν και μετά τον τοκετό και για όσο καιρό το επιθυμεί. Θεμέλιος λίθος της υπηρεσίας αυτής είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης, συνεργασίας, υποστήριξης και καθοδήγησης με τη μέλλουσα μαμά και τον μπαμπά (αν υπάρχει και εφόσον θέλει να συμμετέχει), ώστε να επιλυθούν οποιαδήποτε θέματα υπάρξουν. Στόχος μια ασφαλής και ευχάριστη εγκυμοσύνη, ένας εύκολος τοκετός που ακολουθεί τον δρόμο της φύσης και μια ουσιαστική και όμορφη σχέση με το νεογέννητο μωρό.
Mindfulness - ενσυνειδητότητα
Η ενσυνειδητότητα (mindfulness) είναι η ικανότητά μας να ζούμε στο παρόν, να φέρνουμε την προσοχή μας σ΄αυτό που συμβαίνει την παρούσα στιγμή, έχοντας συνείδηση του πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε και πως αισθανόμαστε, χωρίς να κρίνουμε τη συγκεκριμένη εμπειρία. Ως μορφή θεραπείας χρησιμοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια και η εξάσκηση της συγκεκριμένης ικανότητας αποφέρει σωματικά και ψυχικά οφέλη, όπως μείωση των πιθανοτήτων να βιώσει κανείς άγχος, κατάθλιψη, χρόνιο πόνο και εξαρτήσεις, βελτίωση του ύπνου, της ενέργειας και της αισιοδοξίας, θετικότερη στάση ζωής, αύξηση της αυτοαποδοχής και της αυτοπεποίθησης και αποδοτικότερη εργασία. Στα παιδιά μειώνει το άγχος, βελτιώνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και καλλιεργεί την αυτοεκτίμηση καθώς και την κατανόηση και αποδοχή των άλλων. Μέσα από τη συχνή πρακτική της ενσυνειδητότητας μπορεί κανείς να χειριστεί αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της ζωής και ταυτόχρονα να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και να αμβλύνει τα αρνητικά του συναισθήματα.